onsdag 24. mars 2010

Mat & Drikke: Piña Colada-Sorbet uten Melk og Sukker

Jeg er stadig på jakt etter oppskrifter som ikke inneholder sukker. Denne eksperimenterte jeg meg frem til selv en gang jeg ventet besøk av en med melkeallergi. Jeg synes i alle fall den er fantastisk god.

Piña Colada-Sorbet
2 porsjoner
  • 35o g ananas
  • 2 dl kokosmelk (den skikkelige med 17% fett; ikke jukseutgaver med 6% eller 11%!)
  • 1 ss presset limejuice
  • Eventuelt ekstra ananas og lime til pynt

  • Kjør alt i blender/stavmikser til en jevn, kremet masse
  • Sett i fryseren
  • Rør ca en gang i timen til den er blitt for frossen til å røre i
  • Ta den ut av fyseren og kjør i blender/stavmikser enda en gang (dette fordi den vil krystallisere seg under fryseprosessen og ytterligere blending er nødvendig for å gjenopprette den kremede konsistensen
  • Server straks

Variasjoner:
  • Dersom man ikke har tid/tålmodighet til å røre med jevne mellomrom, kan man la massen fryse helt for så å la den tine i kjøleskap til den kan kjøres i blender. Dette tar etter min erfaring ca 4-6 timer
  • Man kan utelate hele fryseprosessen for en tykk, kremet drikk; et langt sunnere alternativ til milkshake
  • Man kan bruke andre frukter, men det bør være en med relativt mye syre da dette er essensielt for at ikke kokossmaken skal bli for sterk; mango er for eksempel ikke godt da den er for søt
Passer utmerket som mellommåltid eller som dessert etter de fleste middager, men er kanskje spesielt interessant etter et meksikansk eller karibisk måltid (da den alkoholholdige drikken denne er basert på stammer fra Karibien).

En velsmakende måte å få i seg både en av de fem om dagen og viktig fett. Dette er en fullverdig dessert, og verken smaken eller konsistensen tilsier at dette er et alternativ som passer for både diabetikere og melkeallerigikere. I tillegg får man en dobbel bonus ved at man kan spise med verdens beste samvittighet, samtidig som man ikke blir 'dessertkvalm' som man gjerne blir etter svært søt mat.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar